RAL farver til epoxy gulv

Hvilken RAL farve skal man vælge til sit epoxy gulv?

I takt med efterspørgslen på epoxy gulve, for privatpersoner, stiger. Ser man, logisk nok, også en stigende efterspørgsel på hjælp til valg af den rigtige RAL farve. Der er nogle RAL farver, som egner specielt godt til lige præcis epoxy gulv i private hjem. Det drejer sig om det grå RAL farver, som er dem hvor farvekoden starter med 70. Der findes dog ekstrem mange forskellige nuancer af de grå RAL farver, så jeg har udvalgt nogle som jeg finder specielt gode til formålet. Det er RAL 7030, RAL 7032 og RAL 7038. Jeg har mange års erfaring med epoxy gulve og gulvepoxy generelt. Jeg har både solgt det og været gulvlægger. Det startede for 15 år siden, hvor jeg lagde epoxy gulve for virksomheder, i garager og lagerhalle. Efter 5 år med det, startede jeg mine egen virksomhed som udelukkende solgte gulv epoxy. Jeg opdagede der var en stigende tendens til epoxy gulv gør det selv projekter, så med andre ord var der mindre efterspørgsel på gulvlæggere. Men der var stadig stor efterspørgsel på epoxy gulve generelt, derfor valgte jeg at gå den vej. På trods af flere og flere vælger at få lagt epoxy gulv i private hjem, er der stor tvivl om hvilken RAL farve det skal være.

RAL 7030, det mørke epoxy gulv

RAL 7030 er ikke den mest brugte RAL farve i de private hjem. Det skyldes dens meget mørke nuance. Det er få rum der kan bære så mørk en farve. Alligevel nævner jeg den her, fordi jeg synes RAL 7030 kan noget helt specielt, som de andre grå RAL farver ikke kan. RAL 7030 udstråler elegance og eksklusivitet med dens mørke og blanke overflade. Jeg er helt enig i, at det ikke er en farve som appellere til alle. Men de hjem som kan bære et mørkt gulv, der vil RAL 7030 virkelig kunne give hele hjemmet et løft. Jeg vurdere at RAL 7030 egner sig bedst til badeværelser, fordi det er et rum hvor man bedre kan tillade sig at have en dunkel stemning, hvorfor et mørkt epoxy gulv ville være perfekt.  

RAL 7032, den gyldne gulv epoxy

Størstedelen af de privat personer som vælger at få et epoxy gulv i hjemmet, gør det fordi at det ser eksklusivt ud og det er unikt. RAL 7032 udstråler præcis disse værdier. RAL 7032 er helt unik og kendt for sit gyldne skær. Det er dog stadig en grå farve, dog med lidt gullig grå. Når den gullige grå farve får en helt blank overflade, som et epoxy gulv jo har, får den et skær af guld. Derfor er RAL 7032 en favorit blandt epoxy gulv i private hjem. Dog vil jeg sige, at ligesom RAL 7030, er RAL 7032 ikke en farve for alle. Min vurdering er at RAL 7032, på trods af den ikke er for alle, egner sig godt til badeværelse og køkken. Men det kræver man har en gennemført stil i hele hjemmet, som komplimentere RAL 7032, ellers vil det ikke se pænt ud.

RAL 7038, klassikeren blandt epoxy gulve

RAL 7038 er nok den mest anvendte farve til epoxy gulve. Det er den fordi det er en meget neutral grå farve. I modsætning til de to andre, kan du bruge RAL 7038 i alle rum i dit hjem. Den er en del lysere end de to andre, samtidig med den ikke stjæler så meget fokus. RAL 7038 er for dem som gerne vil have et epoxy gulv, men er bange for at det ikke vil passe ind i hjemmet. Der kan jeg berolige med at RAL 7038 er den sikre løsning. Du får et epoxy gulv, som har den klassiske blanke overflade, samtidig med det er en neutral grå farve, som de fleste kan arbejde med indretningsmæssigt.